Els nous xuclets

 In ULL
l’institut he vist moltes vegades als colls dels adolescents unes marques morades, senyals inequívocs d’un amor jove incontingut i apassionat. No tenen cap tipus de mania a mostrar-les, fins i tot diria que es tracta d’un trofeu adquirit i per lluir. Com han canviat els temps! Recordo haver dut un mocador al coll a ple estiu per no donar peu a comentaris. Podríem dir-ne una xuclada, per l’efecte de succionar com ho faria un vampir a la seva víctima. Aquests morats tan presents al llarg de les primaveres acadèmiques, sembla ser que ara tenen un efecte fisioterapèutic en els esportistes d’elit. Qui ho havia de dir!

En aquests jocs olímpics de Río, Michael Phelps ens ha sorprès novament no tant pels resultats  força previsibles, sinó per lluir el seu extraordinari cos ple de “topus“, una pell estampada amb cercles geomètricament perfectes i de color morat en la seva àmplia espatlla, localitzats en els músculs més poderosos anatòmicament parlant, on es localitzen les doloroses contractures. Aquest fenomen, que ens ha sorprès, sembla ser que és una praxis terapèutica que ve de molt lluny, de la medicina tradicional xinesa des de fa 3000 anys. Encuriosida per aquest tipus de teràpia anomenada “cupping“, he descobert que fa referència a l’aplicació de tasses com si fossin ventoses per desbloquejar els punts energètics obstruïts.

Els esportistes, de sempre han marcat tendència; només ens hem de fixar en els canvis de look de futbolistes com Neymar da Silva que amb 57 milions de seguidors a Instagrammobilitzen els perruquers i estilistes per assemblar-se a ell. Dit això, em

Il·lustració: Roser Matas

Il·lustració: Roser Matas

ve al pensament que si Michel Phelps triomfa amb el cupping, veurem cercles arreu del cos. Es convertirà en una nova teràpia dels centres de fisio?. Hi haurà cercles de diferents mides? I de diferents colors com els tapings, aquelles tiretes de colors adherides als músculs?. Temps al temps…

No vull imaginar-me els adolescents plens de cercles a tot el cos per millorar resultats esportius, abans prefereixo veure de trascantó aquella xucladeta al coll dels primers i apassionats amors de joventut.

Jocs olímpics de Rio 2016.

Articles recents

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search